Pente Barbara vagyok, a BarbiOcean megálmodója és megalapítója. Több mint 15 éve dolgozom külkereskedelemben, ebből 12 éve szabadúszóként segítek ügyfeleimnek megtalálni a számukra legmegfelelőbb nemzetközi kereskedelmi partnereket. Szeretek kapcsolatokat teremteni és építeni, több piacon  kultúrális, gazdasági és nyelvismeretemmel teszem sikeressé ügyfeleim munkáját.

Mi is pontosan az a BarbiOcean?

A BarbiOcean Hazai és Európai gyártók és nagykereskedők összefogására létrehozott egyedülálló, kiváló kapcsolatteremtő üzleti modell, amelyet a környezettudatosság és társadalmi felelősségvállalás tesz kivételessé.

1. Cégünk első célkitűzése, hogy a hazai és európai gyárak kerüljenek reflektorfénybe. Összekapcsoljuk ezeket a gyárakat és nagykereskedőket, hogy az alapanyagot, félkész és kész árukat a gyártók és nagykereskedők hazai forrásokból, vagy hiány esetében szomszédainktól tudják beszerezni, kontinensen belül. Ezzel rövidül a szállítás idő, ellenőrizhető a minőség, hazai vagy kontinensen belüli családoknak adunk megélhetést, új munkahelyeket teremtünk. A rövidebb szállítással pedig csökkentjük a levegő szennyezettségét.

2. A piactér második funkciója, a gyárak hulladék anyagainak eladása újrahasznosítás céljából, a költséges és környezetszennyező megsemmisítés helyett.

3. Harmadsorban pedig az elfekvő készletek és a szavatosság lejáratához közeli termékek tudnak eljutni piacterünkön keresztül a legközelebb eső rászoruló szervezetekhez. (pl. iskolákhoz, óvodákhoz, öregek otthona), a költséges raktározás és megsemmisítés helyett.

Miért fontos nekem, hogy ez a bizalmi óceán Önnek is szintlépést biztosítson az üzletében?

Mindig hajtott egy gyermeki kíváncsiság és vágy az új felfedezésére. Hatalmas izgatottsággal vállaltam el olyan projekteket, mint szeizmikai mérések, egy kiváló magyar festő karibi munkájának népszerűsítése a karib térségben, vagy egy kiszabaduló szoba megtervezése, beindítása és működtetése egy teljesen ismeretlen piacon, egyedül. Sokszínű munkáimnak köszönhetően hatalmas tapasztalatra tettem szert különböző iparágakban, eltérő modelleket, rendszereket megismerve. Boldogsággal töltött el, hogy a világra, az emberi és üzleti kapcsolatokra sokkal nagyobb rálátást kaptam. Kiapadhatatlan lehetőségként szolgált munkám arra is, hogy megértsem, mi a sikeres, hosszú távú együttműködés és elismerés titka. 

Boldog voltam. Azonban 2016-ban egyszerre veszítettem el mindent ami fontos volt számomra. Két kérdés válaszának a megtalálása tartott egyedül életben. Több éven keresztül olvastam, képeztem magam, fejlesztettem tudásom. A két kérdés a ‘MIÉRT’ és a ‘HOGYAN LEHETETT VOLNA JOBBAN CSINÁLNI’?

Egy kulcsfontosságú dolog teljesen kikristályosodott bennem, mely az élet minden területét érinti. Már nem elég lelkiismeretes (üzlet)embernek lennem, profitközpont alapon együttműködnöm partnereimmel, szelektíven gyűjtenem a szemetet és élni a saját boldog világomban. Kettő fontos dolog még hiányzott az egyenletből: ADNI és FELELŐSSÉGET VÁLLALNI MÁSOKÉRT. Vissza-adni az embereknek, természetnek értékeket valamint segíteni rászorulókon. Ezek olyan kulcsfontosságú értékek, melyek pénzzel meg nem vehetőek, mégis felbecsülhetetlenné válunk általa, cégünk kiemelkedik a konkurensek közül, vásárlóink bizalmát és lojalitását elnyerjük.

Miért fontos Önnek, hogy részévé váljon ennek az újszerű, sikeres és felelős üzleti modellnek?

-        mert bekapcsolódik egy környezettudatos gyártó-nagykereskedelmi közösségbe
-        felelősen építheti családi vállalkozását, cégét, vállalatát úgy, hogy azt majd gyermekei is örömmel és sikerrel tudják tovább vinni
-        fair trade kapcsolatokat alakíthat ki, amelyekre büszke lesz
-        egyszerűen építhet ki belföldi és nemzetközi kapcsolatokat
-        Önnek köszönhetően új munkahelyeket hozhatunk létre
-        követendő példává, közösségformáló erővé és referenciaponttá válhat a saját piacán.

Eljött az idő, hogy egy tisztább, boldogabb, gazdagabb jövőt építsünk, s pazarlás helyett teremtsünk.