Orgalco (5 termék)

top gyártó

Cégadatok

Cég neve: Bio-Cleaner Kft
Ország/Régió: Hungary
Alapítás éve: 1996
Gyár mérete: 500m2
Tevékenységi kör: Bio tisztítószer gyártás és forgalmazás
Fő termékek: Citrex 2000 tisztítószer koncentrátum, Exquisit WC olaj és légfrissítő
Teljes éves bevétel: 24,5 MFt.-
Összes alkalmazott: 2 fő
Tanúsítványok: EU ECOLABEL 2007-2012
Bérgyártás: szükség esetén
Beszélt nyelv: magyar, angol

Bio Cleaner a környezetvédelem és a fenntartható gazdálkodás szolgálatában

A Bio-Cleaner Kft. a 90-es évek óta gyártja az Orgalco márkanévre hallgató környezetbarát bio tisztítószereket. Saját fejlesztésű termékeinket Magyarországon gyártjuk, és sikeresen értékesítjük a hazai és az európai piacon.

Bio tisztítószereink mentesek

 • formaldehidtől és foszfátoktól
 • mesterséges színezéktől
 • mesterséges illatanyagoktól
 • tartósítószerektől
 • vegyszerektől

Több, mint 20 éves szakmai tapasztalatunkkal és magas környezetvédelmi színvonalat képviselő termékeinkkel szeretnénk hozzájárulni a fenntartható fejlődéshez, és felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

 • Bio tisztítószereink nem tartalmaznak foszfátokat és formaldehideket, ezáltal a környezetet nem károsítják, nem terhelik.
 • Természetes alapanyagokból készülnek, melyek visszakerülve a környezetbe rövid időn belül, közel 100%-ban lebomlanak (A lebomlási vizsgálatokat a Fresenius Kemiai és Biologiai Intézet (London) és az European Commission Environment végezték).
 • Biztonságosak, élő vízbe kerülve nem szennyezik a vizet, nem rontják a vízminőséget, nincsenek egészségkárosító hatással az élőlényekre, sem emberre, sem az állatvilágra.
 • Magyarországon fejlesztjük és gyártjuk valamennyi termékünket
 • Termékeink széles felhasználói területet biztosítanak. Termékpalettánk lefedi a háztartások és az ipari üzemek valamennyi területének környezetkímélő tisztításához szükséges választékot.
 • Bio tisztítószereink HACCP rendszerbe is beilleszthetőek, így tökéletesen alkalmasak a vendéglátóipar és az élelmiszeripar számára is.
 • Valamennyi termékünk rendelkezik biztonsági adatlappal, melyek honlapunkon a termékoldalakon letölthetőek.
 • Bio tisztítószereink változatos kiszerelésben elérhetőek a felhasználói igényeknek megfelelően: 500 ml-es és 1000 ml-es kiszerelésben a háztartások számára; 5 literes és 10 literes kiszerelésben ipari felhasználásra, cégek számára.

Az 1970-es évek végén két német elhivatott gyógyszerész elhatározta,
hogy természetes alapanyagú tisztítószereket fognak gyártani. Közel húsz év kitartó kutató munkára volt szükségük az Orgalco termékcsalád megalkotásához.

Áttanulmányozták az addigi német technológiákat a kezdetektől a modern korig és felfedeztek két fontos dolgot, ami a termékeiknek az alapkövei lettek. Az egyik: a régi időkben az embereknek a környezetükben elérhető dolgokkal kellett megoldaniuk a tisztítást, pl. hamu, zsiradékok, esővíz stb. A második, hogy a hadsereg koncentrátumokat használt (szintetikusakat) lúgosat és savasat, ezzel gyakorlatilag mindent le tudtak tisztítani a megfelelő vízmennyiség hozzáadásával. Kísérleteik eredménye a Bio koncentrátum, amivel egy új fogalom született. A termékek a vártnál is jobban sikerültek és a koncentrátumok széles felhasználási lehetőségei miatt rövid időn belül ismertté váltak a nagy felhasználók számára. De az igazi sikert 2000-es évre várták! Úgy gondolták, a 2000-es év lesz az, amikorra a környezetvédelem fontossága tudatossá válik a társadalom számára és a környezetbarát tisztítószerek keresett termékek lesznek. Ezért adták a CITREX2000 nevet az egyik alap terméknek!

Az egyikük Paraguay-ba ment, ott alapított gyárat és 1998-ban bekövetkezett haláláig gyártotta és forgalmazta ezeket a termékeket más bio kozmetikumokkal együtt. A másikuk Bajorországban kezdte gyártani a termékeiket, majd elköltözött alsó Szászországba, itt épített gyárat. Itt kerültem vele üzleti kapcsolatba ami később baráti családi kapcsolattá alakult.

Magyarországi cégalapítás 1996-ban történt meg. Először Bt. formájában, majd 1999-ben Kft.-vé alakultunk. Üzlettársam betegsége miatt a gyártást 2000-töl áthelyeztük Magyarországra. Az alapanyagokat kezdetben Németországból vásároltuk, majd fokozatosan áttértünk a magyarországi alapanyag beszerzésre, ami hozzásegítette cégünket a hazai piacon is elfogadható árak kialakításához. 2003-ban elhatároztuk, hogy holding-ként működünk tovább, Lengyelországban társcéget alapítottunk. Létrehoztunk egy kibővített termékcsaládot Orgalco Polska Márkanévvel, amihez az alapanyagokat a magyarországi gyárunk biztosítja. A lengyelországi vállalkozás önállóan végzi a kiszerelést és a forgalmazást. Hasonló céllal alapítottunk leányvállalatot Ausztriában, majd később Dominikán.

Az European Commission Environment vizsgálatai alapján termékeink megkapták a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól az Öko Oklevelet 2007-ben, amit 5 évig használhattunk), ami az Európai Unión belüli egységes minőségbiztosítási rendszer.

Magyarországon a tisztítószerek között az ORGALCO termékcsalád elsőként büszkélkedhetett EU ECOLABEL jelöléssel. A Fresenius Kémiai és Biologiai Intézet (London) végzett széleskörű vizsgálatokat, melyek alapján elmondhatjuk, tisztítószereink 96%-96.8%-ban 20 nap alatt lebomlanak a szennyeződéssel együtt. Ezek lehetnek vírusok, baktériumok, gombák, nehézfémek stb. Számos speciális alkalmazási területen is vizsgálták termékeinket. Jelenleg is folynak a kutatások az élővizek, szennyvizek és talajtisztítás terén.

Céljaink között szerepel:

 • Felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára,
 • A természetes élőhelyek vegyszer által történő szennyezés megállítása a környezetbarát tisztítószerek használatával,
 • Termékeinket megismertetni minden lehetséges felhasználóval, a háztartásokban és az iparban egyaránt.

"A világ, amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül."

(Albert Einstein)  

Csikos Tünde ügyvezető
Bio-Clenaner Kft

Orgalco